Χρήσιμα

πρόσβαση στην μετακίνηση μπορούν να αποκτήσουν όλοι

Τα άτομα με αναπηρίες ή εμποδιζόμενα άτομα δεν οδηγούν με διαφορετικό τρόπο, απλά χρησιμοποιούν εξαρτήματα ή συσκευές για να προσαρμόζουν την αναπηρία τους ή την αδυναμία τους, στον χειρισμό του οχήματος .

Οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν την οδήγηση εύκολη, ασφαλή και προσιτή στον καθένα. Η νομοθεσία έχει κωδικοποιήσει τις διασκευές που απαιτούνται για ένα μεγάλο εύρος αναπηριών ή εμποδίων και συνεχώς ανανεώνεται.

Η Thessdrive IKE παρέχει ολιστικές υπηρεσίες στην χορήγηση διπλωμάτων για άτομα με αναπηρίες. Αντιπροσωπεύοντας τον Ιταλικό οίκο kivi , δημιούργησε τμήμα το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την μελέτη, προμήθεια, τοποθέτηση, συσκευών και μηχανισμών για οδήγηση και παράλληλα εκπαιδεύει άτομα με αναπηρία , ηλικιωμένα ή εμποδιζόμενα άτομα για την πρόσβαση στην μετακίνηση.

Προετοιμάσου για συμβιβασμούς, κάνε μερικές βασικές ερωτήσεις, σκέψου την καθημερινότητα

  • Πως θα μπαινοβγαίνω στο αυτοκίνητο;

  • Θα οδηγώ με ασφάλεια;

  • Πως θα μπορέσω να οδηγώ με ασφαλέστερο τρόπο;

  • Θα χρειαστώ πόρτες που ανοίγουν πολύ ή ειδικά εξαρτήματα που θα με βοηθούν;

  • Που μπορώ να κάνω εξειδικευμένα μαθήματα οδήγησης;

  • Θα είμαι άνετα στο κάθισμα;

  • Θα είμαι σε θέση να φτάνω όλα τα χειριστήρια ελέγχου;

  • Θα χρειαστώ ειδικά χειριστήρια ή διασκευές;

  • Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ να κουβαλάω στο αυτοκίνητο;

  • Θα χρειαστείτε άλλο ειδικό εξοπλισμό;

πληροφορήσου, ρώτα, εμπιστεύσου τους ειδικούς

Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, που θα χρειαστεί να διασκευάσουμε ένα όχημα ή να χρειαστούμε κάποιο βοήθημα για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε δίπλωμα ή να συνεχίσουμε να οδηγούμε μετά από ένα ατύχημα, μία ασθένεια, με το πέρασμα της ηλικίας.

Όταν βρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση, γεννώνται διάφορα ερωτήματα στο μυαλό μας από το πιο απλό "πια είναι η διαδικασία" μέχρι πολύπλοκα "μπορώ να οδηγήσω με joystick στην Ελλάδα".

Στόχος μας είναι, να σας προσφέρουμε πληροφόρηση, που θα σας χρησιμεύσει να αποφύγετε, απογοητεύσεις, λανθασμένες επιλογές, έξοδα χωρίς αντίκρυσμα, αποτέλεσμα που χρειάζεστε.

 

Χρήσιμα άρθρα

 

Άτομα, με αναπηρίες ορισμένων κατηγοριών, που έχουν στην ιδιοκτησία όχημα, δικαιούνται απαλλαγή από την ετήσια πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το όχημα τους. Το δικαίωμα της απαλλαγής το έχουν και κατά την ταξινόμηση καινούργιου αυτοκινήτου όπως και στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία του ανήλικου αναπήρου έως την ενηλικίωση του. Η […]

Δίπλωμα Αμεα
Πως βγάζω δίπλωμα για διασκευασμένο όχημα Η διαδικασία έκδοσης διπλώματος για άτομα με αναπηρίες δεν είναι διαφορετική. Όπως όλοι, έτσι και το άτομο με αναπηρία πρέπει, έπειτα από ιατρική εξέταση να κριθεί ικανό και να καθοριστούν οι διασκευές ή οι μηχανισμοί που θα χρειαστεί για να οδηγεί με ασφάλεια. Η ιατρική εξέταση διενεργείται από: γιατρούς [...]