Χειριστήριο πλαϊνό κάθετο φρένου/γκαζιού LT12

975 €

Ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και τον τύπο της διασκευής η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε την άδεια κυκλοφορίας για ολοκληρωμένη ενημέρωση. Η μελέτη για το είδος της διασκευής και την κοστολόγηση αγοράς, τοποθέτησης και επιθεώρησης από το ΚΤΕΟ είναι δωρεάν.

Κωδικός Προϊόντος: LT12‐BL‐INT‐2‐0‐SPE Κατηγορίες: , ,

Το πλαϊνό κάθετο χειριστήριο ελέγχου της πέδησης και της επιτάχυνσης ‘LT12’ μεταφέρει τον χειρισμό της επιτάχυνσης και της πέδησης  από τα πεντάλ στο τιμόνι. Μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης. Αποτελεί λύση οδήγησης για τους οδηγούς με μερική ή πλήρη έλλειψη λειτουργικότητας στην κάτω άκρων και, ενδεχομένως, ένα από τα δύο άνω άκρα.

Το χειριστήριο ελέγχου ‘LT12’ είναι τοποθετημένο στα δεξιά της κολόνας τιμονιού, η τοποθέτησή του δεν εμποδίζει το άνοιγμα του αερόσακου, διατηρώντας όλες τις ρυθμίσεις του τιμονιού και δεν εμποδίζει τη θέα στο ταμπλό για όσους δεν το χρησιμοποιούν. Τα μηχανικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται έξω από το ταμπλό: προκειμένου αυτά να μην εμποδίζουν κατά την είσοδο και την έξοδο από το αυτοκίνητο ή τη φόρτωση της αναπηρικής πολυθρόνας, είναι στερεωμένα, όσο το δυνατόν πλησιέστερα, στο κάτω μέρος του ταμπλό.

Ο έλεγχος με το χέρι έχει διπλή λειτουργία: με τη μετακίνηση του ολισθητήρα με τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο προς τον οδηγό επιταχύνει, ενώ πιέζοντας το μοχλό προς τα κάτω φρενάρει.

Το χειριστήριο είναι διαθέσιμο τόσο με διασύνδεση, όσο και με υποβοήθηση με κινητήρα. Στην έκδοση της διασύνδεσης, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί στα περισσότερα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι, η επιτάχυνση με το πεντάλ γκαζιού μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή από ένα διακόπτη τοποθετημένο σε μια άνετη θέση για τον οδηγό, ενώ στην έκδοση με υποβοήθηση με κινητήρα το πεντάλ του γκαζιού παραμένει πάντα λειτουργικό.

Και στις δύο εκδόσεις το χειριστήριο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ασφάλειας το οποίο ακυρώνει την επιτάχυνση σε περίπτωση φρεναρίσματος. Αυτό το σύστημα δεν ενεργοποιείται σε περίπτωση εκκίνησης σε ανηφόρα ή σε ελιγμούς, όπως το παρκάρισμα.

Κουμπιά για βοηθητικές λειτουργίες (όπως οι δείκτες, τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες) μπορούν να ενσωματωθούν στη λαβή, υπό την προϋπόθεση ότι ο οδηγός δεν προτιμά να τα έχει ομαδοποιήσει σε ένα χειριστήριο με πομπό στο τιμόνι ή να τα έχει τοποθετήσει με διαφορετικό τρόπο στο εσωτερικό της καμπίνας του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις υποδείξεις της άδειας οδήγησης. Ωστόσο, κουμπιά για την κόρνα και το hill hilder brake είναι ήδη ενσωματωμένα στη λαβή και μπορούν να λειτουργούν με το ίδιο χέρι, χρησιμοποιώντας το χειριστήριο. Για την εμπλοκή του hill holder brake, ασκείστε πίεση στο μοχλό και πατήστε το αντίστοιχο κουμπί. Για να απεμπλακεί, απλά πατήστε το μοχλό λίγο πιο κάτω και να αφήστε τον. Με το πάτημα του κουμπιού του hill holder brake, όταν το χειριστήριο είναι στη θέση ηρεμίας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το «economizer»: όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η δύναμη του αυτοκινήτου μειώνεται, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να παρκάρισμα και την οδήγηση στην κυκλοφορία.

Η τοποθέτηση της διασκευής εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και οι ώρες τοποθέτησης είναι από 5 έως 12 ώρες με κόστος 30 € ανά ώρα.

Πιστοποίηση CE – Εγγύηση 3 ετών