Χειριστήριο πλαϊνό φρένου/γκαζιού CT12

935 €

Ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου και τον τύπο της διασκευής η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε την άδεια κυκλοφορίας για ολοκληρωμένη ενημέρωση. Η μελέτη για το είδος της διασκευής και την κοστολόγηση αγοράς, τοποθέτησης και επιθεώρησης από το ΚΤΕΟ είναι δωρεάν.

Το χειροκίνητο χειριστήριο CT12 μεταφέρει την επιτάχυνση και το φρένο από τα πεντάλ στο τιμόνι και τα κάνει χειροκίνητα.

Μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα υποβοηθούμενης διεύθυνσης. Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με μερική ή πλήρη έλλειψη λειτουργικότητας στα κάτω άκρα και πιθανώς στο ένα ή και στα δύο άνω άκρα για να οδηγούν με ασφάλεια.

Το CT12 αποτελείται από ένα μοχλό φρένων με οριζόντια ώθηση και έναν ρυθμιστή: σπρώχνοντας το μοχλό προς το ταμπλό φρενάρετε, ενώ πιέζοντας το ρυθμιστή προς τα έξω με τον αντίχειρα επιταχύνετε. Το CT12 είναι τοποθετημένο στη στήλη τιμονιού, δεξιά ή αριστερά, ανάλογα με τις ανάγκες των οδηγών.

Η τοποθέτηση δεν επηρεάζει το άνοιγμα του αερόσακου, δεν εμποδίζει την πρόσβαση στα χειριστήρια οδήγησης και δεν περιορίζει τους οδηγούς για να χρησιμοποιήσουν τα αρχικά χειριστήρια του αυτοκινήτου. Τα μηχανικά μέρη αυτής της συσκευής βρίσκονται εκτός του ταμπλό και όσο το δυνατό στο κάτω μέρος του, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος και η έξοδος από το αυτοκίνητο ή η ανύψωση και η αποθήκευση της αναπηρικής πολυθρόνας.

Η λαβή είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: με δύο ή έξι κουμπιά, ανάλογα με τις ανάγκες των οδηγών.

Στην πρώτη έκδοση, τα κουμπιά χρησιμοποιούνται συνήθως για την κόρνα του αυτοκινήτου και το hill holder brake, ενώ στη δεύτερη έκδοση μπορούν να ελέγξουν και άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως τις ενδείξεις, τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες. Οι βοηθητικές λειτουργίες εξακολουθούν να λειτουργούν παράλληλα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, το χειριστήριο είναι διαθέσιμο με διασύνδεση ή με κινητήρα. Και στις δύο εκδόσεις η συσκευή είναι εξοπλισμένη με σύστημα ασφάλειας που κόβει την επιτάχυνση κατά την πέδηση.

Στην τιμή περιλαμβάνονται το χειριστήριο, η λαβή και τα μεταφορικά. Δεν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση.

Η τοποθέτηση της διασκευής εξαρτάτε από τον τύπο του οχήματος και οι ώρες τοποθέτησης είναι από 5 έως 9 ώρες με κόστος 30 € ανά ώρα.

Πιστοποίηση CE – Εγγύηση 3 ετών